Οδηγίες ταπετσαρίας

Φωτοταπετσαρίες standard και premium class

Οι λωρίδες ταπετσαρίας είναι αριθμημένες με τη σειρά με την οποία πρέπει να κολληθούν στον τοίχο.

Θα πρέπει να ξεκινήσετε την κόλληση από την αριστερή πλευρά, κινούμενοι προς τα δεξιά. Οι λωρίδες ταπετσαρίας πρέπει να εφαρμόζουν καλά η μία πάνω στην άλλη, άκρη με άκρη.

Όργανα
Κουβάς
Κύλινδρος βαφής
Κύλινδρος πίεσης
Μολύβι
Σφουγγάρι
Σπάτουλα
Βούρτσα
ΜΑΧΑΊΡΙ ΓΡΑΦΙΚΉΣ ΎΛΗΣ
ΑΛΦΑΔΙ
Προετοιμασία
1
Αφαιρέστε παλιά μπογιά ή ταπετσαρία
Ο τοίχος πρέπει να καθαριστεί από την παλιά ταπετσαρία ή το χρώμα. Σας συνιστούμε να μην αφήνετε την παλιά ταπετσαρία στον τοίχο. Αν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε την παλιά ταπετσαρία, δοκιμάστε να την βρέξετε λίγο με ζεστό νερό.
2
Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι λεία και καθαρή
Ο στόκος μπορεί να εφαρμοστεί στον τοίχο που έχει καθαριστεί από την παλιά επίστρωση για να εξομαλυνθούν οι ανωμαλίες. Εάν η επιφάνεια είναι πορώδης, εφαρμόστε ένα αστάρι πριν από την ταπετσαρία. Στις πορώδεις επιφάνειες περιλαμβάνονται οι τριμμένοι τοίχοι, οι τοίχοι με παλιά ταπετσαρία, οι μοριοσανίδες κ.λπ. Θα πρέπει επίσης να ασταρώσετε την επιφάνεια αν έχει έντονα χρώματα που μπορεί να φαίνονται μέσα από την ταπετσαρία.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
1
Εξετάστε την фωτοταπετσαρίες
Πριν κολλήσετε την ταπετσαρία στον τοίχο, βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνονται όλες οι λωρίδες, καμία από αυτές δεν είναι κατεστραμμένη ή ελαττωματική.
2
Κάντε ένα σημάδι για την κόλληση της πρώτης λωρίδας
Ακόμη και η επικόλληση της πρώτης λωρίδας ταπετσαρίας στον τοίχο είναι πολύ σημαντική. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σημαδέψετε τον τοίχο. Χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο, μια μετροταινία και ένα μολύβι, τραβήξτε μια κάθετη γραμμή σε απόσταση ίση με το πλάτος της ταπετσαρίας σας από την άκρη του τοίχου. Τα σημάδια θα χρησιμεύσουν ως οδηγός κατά την τοποθέτηση της πρώτης λωρίδας στον τοίχο. Προσέξτε η γραμμή να μην είναι πολύ φωτεινή, διαφορετικά μπορεί να είναι ορατή κάτω από την ταπετσαρία.
3
Προετοιμασία της κόλλας
Προσθήκη την απαιτούμενη ποσότητα κρύου νερού στον κουβά (βλέπε πίνακα). Ρίξτε αργά τη σακούλα κόλλας στο νερό ανακατεύοντας έντονα. Όταν όλη η κόλλα έχει χυθεί στο νερό, συνεχίστε να ανακατεύετε τη μάζα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, αφήστε την κόλλα να σταθεί για 10 λεπτά και ανακατέψτε ξανά έντονα. Η κόλλα είναι έτοιμη για χρήση.

Ποσότητα1

συσκευασίαΠοσότητα

νερού1

,7 lΕπιφάνεια

(m²)

10 m²

Προσοχή: Εάν αγοράσατε κόλλα από άλλο κατασκευαστή, ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία για την προετοιμασία.

4
Εφαρμόστε την κόλλα απευθείας στον τοίχο
Εφαρμόστε την κόλλα σταδιακά, σε πλάτος περίπου μιας λωρίδας με ένα μικρό περιθώριο. Εφαρμόστε νέα ποσότητα κόλλας μόνο αφού ολοκληρώσετε την επικόλληση μιας λωρίδας ταπετσαρίας. Χρησιμοποιήστε ρολό ή πινέλο. Είναι σημαντικό να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου με κόλλα, διαφορετικά μπορεί να σχηματιστούν φυσαλίδες στην ταπετσαρία.
5
Τοποθετήστε τις λωρίδες ταπετσαρίας έτσι ώστε οι άκρες τους να εφαρμόζουν καλά μεταξύ τους, αλλά να μην τέμνονται, και πιέστε τις σταθερά.
Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ρολό πίεσης. Συνδυάστε προσεκτικά το μοτίβο κατά την κόλληση και βεβαιωθείτε ότι η κόλλα δεν λερώνει την μπροστινή πλευρά της φωτογραφικής ταπετσαρίας.

Σημείωση: Αποφύγετε τις τσακίσεις στην ταπετσαρία, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές στον καμβά.

6
Ομαλοποιήστε την ταπετσαρία σε όλη την επιφάνεια
Εξομαλύνετε απαλά τις λωρίδες με τα χέρια σας ή με έναν κύλινδρο πίεσης, δουλεύοντας από το κέντρο προς την άκρη. Όλες οι μικρές φυσαλίδες και οι ρυτίδες θα εξαφανιστούν μόλις στεγνώσει η ταπετσαρία. Εάν εμφανιστούν κηλίδες κόλλας στην μπροστινή επιφάνεια της ταπετσαρίας, αφαιρέστε τις προσεκτικά με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι, χωρίς να περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα.

Προσοχή! Μην τρίβετε την επιφάνεια, αφαιρέστε την κόλλα με ελαφρές κινήσεις.

7
Κόψτε την περίσσεια ταπετσαρίας
Αφού κολλήσετε όλες τις λωρίδες στον τοίχο, κόψτε τα περιττά κομμάτια με ένα μυστρί ταπετσαρίας και ένα κοφτερό μαχαίρι.
8
Περιμένετε 24 ώρες να στεγνώσει εντελώς η κόλλα για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Όλο αυτό το διάστημα δεν πρέπει να υπάρχουν ρεύματα αέρα στο δωμάτιο.
Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το νέο σας δωμάτιο!

Σημείωση: Οι ταπετσαρίες βινυλίου αναπνέουν λιγότερο από τις μη υφασμένες. Επομένως, αν τις κολλήσετε σε μια πυκνή επιφάνεια που δεν απορροφά καλά την υγρασία, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να στεγνώσουν.